Fogpótlások

A fogak elvesztésének többféle oka lehet, legtöbbször azonban az öregedés, genetikai adottságaink és a hiányos fogápolás során fellépő fogszuvasodás okoz foghiányt. A fogpótlás a fogmegtartó kezelések után következő lépcsőfok.
Kerámia héjak

Kerámia héjak

A kerámia és a direkt héjak készítése azért különösen sikeres napjainkban, mert nagyon kevés fogállomány eltávolításával járnak - nem szükséges a fogakat rögtön koronázni - ugyanakkor e héjak rendkívül szépek és tartósak is egyben.

Fogászati csapok

Fogászati csapok

A fog gyökerébe rögzített csap igen erős, megfelelő szájhigiénia fenntartása, rendszeres fogkőeltávolítás és fogorvosi kontroll mellett sokáig elkerülhetjük a foghúzást. Az élettartamának fontos előzménye, hogy a fog hibátlanul legyen gyökérkezelve.

Koronák

Koronák

A korona egyetlen fog helyreállítására szolgál. Amennyiben a helyreállítandó fog koronai része oly mértékben destruálódott, hogy azt töméssel vagy betéttel nem lehet helyreállítani, javasolt a korona készítése.

Fémkerámia korona

Fémkerámia korona

Jól bevált, a leggyakrabban választott korona típus Magyarországon. Ez a korona rendelkezik egy nikkelmentes antiallergén fém vázzal, ami a stabilitást biztosítja, és erre kerül rá a porcelánleplező réteg, ami művészien van elkészítve és élethűvé teszi.

Cirkon korona és híd

Cirkon korona és híd

Kiváló megoldás ahol a károsodás már olyan mértékű, hogy az töméssel vagy betéttel már nem korrigálható. Esztétikus, hiszen az eredeti foggal megegyező megjelenés érhető el vele. Teljesen allergénmentes, fémet nem tartalmaz. Tartós és ellenálló anyagból készül.

Fogászati híd

Fogászati híd

A leggyorsabb megoldás foghiányra. Egy vagy több fog pótlására ajánlott hidat alkalmazni annak érdekében, hogy eltüntessük az esztétikai problémákat és helyreállítsuk a rágás és beszédfunkciót. A híd hídpillérre ragasztott koronából, és a hiányt pótló műfogakból áll.

Fogimplantátum

Fogimplantátum

A tartósan tökéletes megoldás. Az implantátum - más néven műgyökér - behelyezése, a fogászati beavatkozások egyik legnépszerűbb kezeléstípusa, amely egy, több vagy akár az összes foghiány pótlására is megoldást nyújt.

Ideiglenes fogpótlások

Ideiglenes fogpótlások

Ideiglenes koronát, vagy hidat arra az időre javaslunk, ameddig az új fogpótlás el nem készül. Elsődleges célja, hogy a lecsiszolt fogfelszíneket védjük, és helyreállítsuk a rágófunkciót. Fogszínű műanyagból készülnek, így esztétikai helyreállítást is jelentenek már a kezelés elején.

Kombinált fogpótlások

Kombinált fogpótlások

Abban az esetben, ha a megmaradt fogazat nem teszi lehetővé rögzített fogpótlás, híd elkészítését a megmaradt fogakat még fel lehet használni a kivehető fogsor rögzítésére, megtámasztására, ezeket a pótlásokat kombinált fogpótlásnak nevezzük.

Thermoplasztikus fogsor

Thermoplasztikus fogsor

A korszerű technológiáknak köszönhetően a Valplast műfogsoraink sokkal élethűbbek, tartósabbak, és kényelmesebbek a hagyományos műfogsoroknál. A jó illeszkedésnek és tapadásnak köszönhetően visszaállítják a normál rágást és állkapocs pozíciót.

Teljes kivehető fogsor

Teljes kivehető fogsor

Teljes foghiány esetében ideális opció. A teljes protézis speciális műanyagból készül, néha fém elemekkel. Hagyományos rögzítés esetén a protézis a nyálkahártya csont alapján támaszkodik, és az arcizomzat, a vákuumhatás, a gravitáció és a rágónyomás tartja a helyén.

Részleges kivehető fogsor

Részleges kivehető fogsor

Amennyiben több, egymás mellett elhelyezkedő foghiányt szeretnénk pótolni, de a meglévő természetes fogak száma vagy teherbírása nem engedi meg a hagyományos fogászati híd használatát. Alapja egy fémlemez, amelyre a fogtechnikus által kialakított műíny és műfogak kerülnek.

Ingyenes konzultáció

Teljeskörű állapotfelmérést végzünk. Igény esetén árajánlatot is készítünk 10.000 Ft ellenében, ami az első kezelés árából levonására kerül.