Fogászati csapok

A fog gyökerébe rögzített csap igen erős, megfelelő szájhigiénia fenntartása, rendszeres fogkőeltávolítás és fogorvosi kontroll mellett sokáig elkerülhetjük a foghúzást. Az élettartamának fontos előzménye, hogy a fog hibátlanul legyen gyökérkezelve.
Fogászati csapok

A csapok segítségével megerősítik a töméseket, így felépíthetőek lesznek az erősen destruált fogak.

Megerősítik a pótlásokat

A csapozott fogakat általában koronákkal borítják, amelyek lehetnek hagyományos fémkerámia, valamint  cirkónium kerámia koronák. A csapokat általában gyökérkezelt fogak gyökércsatornájába helyezik be ragasztással, vagy csavarozással. A fogak szerkezetét gyengítik a fogászati csapok.

Többféle csaprendszer létezik

Manapság főleg adhezív csapokat ragasztanak a gyökércsatornába és fényre kötő kompozit tömőanyaggal építik vissza a fogakat. Régebbi módszer az aranyozott csavarmenettel rendelkező csavarok becsavarása a gyökércsatornába, amelyhez általában cement tömést készítenek. Mindkét rendszer teljesen jól működik mind a mai napig.

Lenyomat alapján is készíthetőek egyedi csapok

Fogtechnikus készíti el fogorvosi lenyomat alapján. Anyaga fém. Általában ragasztócementtel rögzítik. Ilyenkor a csap formája megegyezilk az előkészített csatorna formáját. A csapot egybeönti a technikus a felépítménnyel, ehhez a technikához nincsen szükség felépíteni a fogat, beragasztás után egyből lehet róla lenyomatot venni koronához.

Kapcsolódó áraink

 • Csonkfelépítés üvegszálas csappal
  19.000 Ft

 • Csonkfelépítés csapos műcsonkkal
  45.000 Ft

  (technikai, nikkelmentes ötvözetből)

 • Alábélelés
  23.000 Ft

További Fogászati kezelések

Ingyenes konzultáció

Teljeskörű állapotfelmérést végzünk. Igény esetén árajánlatot is készítünk 10.000 Ft ellenében, ami az első kezelés árából levonására kerül.