Ideiglenes fogpótlások

Ideiglenes koronát, vagy hidat arra az időre javaslunk, ameddig az új fogpótlás el nem készül. Elsődleges célja, hogy a lecsiszolt fogfelszíneket védjük, és helyreállítsuk a rágófunkciót. Fogszínű műanyagból készülnek, így esztétikai helyreállítást is jelentenek már a kezelés elején.
Ideiglenes fogpótlások

A fogorvosi rendelőben fogorvos készíti el, általában a kiindulási állapotról készült lenyomat alapján. Színük, formájuk, valamint tartósságuk azonban meg sem közelíti a végleges kerámia leplezésű pótlásokét.

Speciális műanyag

Mivel az ideiglenes korona vagy híd egy speciális műanyagból, úgynevezett akrillátból készül, mely fény vagy katalizátor anyag hatására keményedik meg a fogformához idomulva, így nem tudja tökéletesen visszaadni azt a színárnyalatot. Ennek ellenére a fogszínű műanyag így is elég természetesen igazodik meglévő fogsorunkhoz, funkciójában megfelelően tudja pótolni a foghiányt.

Az ideiglenes fogpótlások élettartama is lényegesen rövidebb, mint egy esztétikus porcelánkoronáé. Néhány hetes viselésnél többre nem hivatottak. Mivel rögzítésük sem végleges, hogy a kezelések ideje alatt a fogorvos el tudja távolítani, így kevés vagy gyönge pillérfogak esetén az ideiglenes híd elmozdulásának kockázata is fennáll.

Néhány hétre, maximum 1-2 hónapra szólnak

A mindössze néhány hetes időtartamig funkcionáló ideiglenes koronát az orvos helyben a szék mellett készíti el, és a kezelés végén már fel is ragasztja, kiküszöbölve a foghiányt és védve a csiszolás következtében érzékennyé vált fogakat.

A fogtechnikus által készített, és gyakran belső fémvázzal megerősített ideiglenes fogpótlásokra hosszabb kezelési időszak esetén lehet igény.

A fogeltávolítással járó beavatkozások a több hetes sebgyógyulási időszakot is belekalkulálva, hosszabb időt vesznek igénybe, így még inkább indokolt, hogy ezen időszak alatt se kelljen senkinek fog nélkül maradnia. Az ideiglenes híd vagy korona a foghúzás után akár azonnal felragasztható.

További Fogászati kezelések

Ingyenes konzultáció

Teljeskörű állapotfelmérést végzünk. Igény esetén árajánlatot is készítünk 10.000 Ft ellenében, ami az első kezelés árából levonására kerül.