Rendelői fogfehérítés

Minél nagyobb a fogelszíneződés mértéke, annál gyorsabb és hatékonyabb módszer az orvosi fogfehérítés. Ez egy drágább, de nagyon rapid módszer, ami rövid ideig tartó fogérzékenységgel járhat - ezután viszont a fogzománc visszanyeri eredeti keménységét.
Rendelői fogfehérítés

Mikor javasoljuk és hogyan történik a fogfehérítés?

Fogfehérítésre akkor lehet szükség, ha nem vagyunk megelégedve fogaink színével, vagy egyes fogaink – például gyökérkezelés miatt – sötétebbek, mint a többi. Az előbbi esetben minden fogat, az utóbbiban csak egyes fogakat kezelünk, és az alkalmazott eljárás is különböző.

A fogfehérítést minden esetben fogorvosi konzultáció és állapotfelmérés előzi meg.

Ennek során felmérjük a fogak állapotát. Amennyiben fogkőeltávolításra, tömésekre vagy más olyan kezelésekre van szükség, ami a fogak színét befolyásolja, azokkal kezdjük a munkát. Előfordul, hogy a fogak professzionális tisztítása – fogkőeltávolítás, polírozás – , vagy egy-egy régi tömés cseréje után a fogak annyival fehérebbek lesznek, hogy fogfehérítésre már nincs is szükség.

Fontos tudni, hogy a fogak fehérítése során csak az eredeti fogszövet lesz világosabb, a tömések, koronák színére az eljárás nincs hatással. A fogfehérítés után fogaink átmenetileg érzékennyé válhatnak, de ez maximum 1-2 hét alatt megszűnik. A gyorsabb megoldás érdekében fogérzékenységet csökkentő fogkrémet használhatunk.

Kapcsolódó áraink

  • Rendelői fogfehérítés + fogkőeltávolítás
    89.900 Ft

További Fogászati kezelések

Ingyenes konzultáció

Teljeskörű állapotfelmérést végzünk. Igény esetén árajánlatot is készítünk 10.000 Ft ellenében, ami az első kezelés árából levonására kerül.