Kivehető fogszabályozók

Ha fontos a mindennapok során a lehető legészrevétlenebb fogszabályozás és, hogy a fogszabályozó viselését bármikor fel lehessen függeszteni, akkor a legmodernebb technikával készülő kivehető fogszabályozó készülékeket ajánljuk.
Kivehető fogszabályozók

Mi az a fogszabályozás?

A fogszabályozás a fogazat hibás fejlődésének és a fogak hibás állásának megelőzésére és kezelésére szolgál. Többféle kezelési lehetőség is adott, de mindegyiknek a célja ennek a komplex problémának a kezelése.

A fogszabályozó szakorvos együtt dolgozik az általános fogorvossal, valamint a szájsebész szakorvossal, mivel a fogszabályozás egy komplex kezelés, fontos a kooperáció.

Gyermekkori fogszabályozás

Fontos, hogy a gyereket időben szakorvoshoz kell irányítani, később észlelt problémák súlyosabb elváltozásokat is okozhatnak. Alkalmazhatnak kivehető, illetve ragasztott, fix fogszabályzókat.

Felnőttkori fogszabályozás

A fogszabályozás bármely életkorban elvégezhető, felnőttkorban ragasztott fogszabályzóval, valamint kivehetővel is végeznek kezelést. A fix fogszabályzót a fogak külső, valamint a belső felszínére is helyezhetik. A kivehető fogszabályozó készülékek felnőttkorban átlátszóak (Invisalign, Happysmile).

A kivehető fogszabályzó készülékeket a páciens helyezi be magának általában éjszakára, és olyankor ha nyugodt foglalatosságot végez (TV-t néz, olvas, tanul). Átlagosan napi 12-16 órát kell hordani, de alapvető, hogy minél többet van a szájban annál hatásosabb. Gyakran és igen sokrétűen használható típus a fogszabályozó lemez. Ez a készülék vagy a felső vagy az alsó fogívre van kapcsolva, és a beleépített rugók és csavarok segítségével mozgatja a fogakat.

Mind az alsó, mind a felső lemezek hatékonysága szempontjából, lényeges a jó rögzítettség, mert csak a fixen pontosan ülő lemez aktív részeitől várhatunk korrekt fogmozgatást. A kapcsolásra leggyakrabban felhasznált ugynevezett horgony fogak az első nagyőrlők, a 6-osok, de tehetünk szükség szerint kapcsokat a premolarisokra, sőt a szemfogakra is. A legtöbbször használt ás leginkább megfelelő kapocs az Adams kapocs.

Fontos kivehető fogszabályzó család az aktivátorok. Bimaxillaris készülékek, mindkét fogínyre hatnak. Tulajdonképpen a két fogiv között elhelyezett akryl blokkok, melyen frontiv és esetenként kapcsok, rugók vannak.A klasszikus aktivátor redukálással továbbfejlesztett készülékei a Balters, a Klammt, a Rehák féle aktivátor, ás a többféle hatást is magába foglaló Hanza készülék. Harmadik csoportként tekinthetjük a kivehető készülékek családjában a különböző pitvarlemezeket. Ezek az orca /búkká/ és a fogak között elhelyezkedő műanyag lemezek a pofaizomzat nyomását viszik át a megfelelő fogakra, fogcsoportokra.

Külön kell megemlíteni a Frankel-fále funkció szabályozót. Ezek a készülékek szellemesen és tökéletesen tervezett drótvázakkal fognak össze pitvarlemezszerü, akrylpajzsokat ás pelottákat és így irányítják a lemezre ható erőket pontosan a megfelelő fogakhoz.

Kapcsolódó áraink

  • Éjszakai, kivehető fogszabályzó
    69.900 Ft - tól

Ingyenes konzultáció

Teljeskörű állapotfelmérést végzünk. Igény esetén árajánlatot is készítünk 10.000 Ft ellenében, ami az első kezelés árából levonására kerül.