Mozgó fogak sínezése

A fogágybetegség egyik következménye, hogy az íny visszahúzódik, a fogak pedig meglazulnak. Így a fogágybetegség kezelése során a mozgó fogak megtámasztása is szükségessé válhat. A sínezés segítségével a mozgó fogak élettartama jelentősen növelhető.
Mozgó fogak sínezése

A gyógyulást segítő ideiglenes sínezés mellett a fogak elvándorlását akadályozó végleges sínezést is igénybe vehetünk.

Miért érdemes igénybe venni a mozgó fogak sínezését?

 • Sínezéssel a mozgó fogak stabilizálhatóak
 • Sínezéssel elkerülhető a fogak kihúzása, lecsiszolása (a korona használata)
 • Fogszabályozás utáni úgynevezett retenciós sínekkel megakadályozható a fogak kezelés utáni visszarendeződése

A fogak sínezése történhet hidakkal (hiányzó fog esetén), de akár kompozit tömőanyaggal való összeragasztással is. A sínezés előnye, hogy ezzel a módszerrel elkerülhető a fogak kihúzása, lecsiszolása és a korona használata. Sín viselése esetén kiemelten fontos a megfelelő technikájú mindennapos fogmosás, speciális tisztító eszközök használata (pl. fogköztisztító kefe). Mivel a sín nem éri el az ínyt, így az alatta levő terület tisztítható marad.

Mi történik a szalaggal történő rögzítés során?

Szalaggal való rögzítés esetén először megtisztítjuk a fogfelszínt. Ezt követően fogorvosaink egy üvegszállal erősített szalagot ragasztanak fel a fogak szájüreg felőli felszínére. Mivel a szalag és a fogak színe teljes összhangban van, így gyakorlatilag láthatatlan. Emellett nagyon vékony, nem zavarja a nyelvet, nem akadályozza a beszédet vagy az étkezést, és visszaállítja a rágófunkciót. Továbbá a szalag nem tartalmaz fémet, ezáltal a beavatkozás maximálisan kíméletes, az egészégre nézve is biztonságos és fájdalommentes.

Hogyan őrizhetem meg fogaim épségét?

Mozgó fogak rögzítése esetében, fogászati rendelőnk az állapot súlyosságától függően 3-6 havi ellenőrzéssel egybekötött fogkőeltávolítást javasol ahhoz, hogy akár életük végéig is meg tudják őrizni fogaikat. Kérjük látogassanak el hozzánk egy fájdalommentes és teljeskörű állapotfelmérésre, ahol fogorvosaink mindenben állnak rendelkezésükre.

Kapcsolódó áraink

 • Paradontológiai konzultáció
  7.000 Ft

  (a kezelés árából levonjuk)

 • Sínezés
  4.900 Ft / fog

  (üvegszálas kompozit megerősítés)

További Fogászati kezelések

Ingyenes konzultáció

Teljeskörű állapotfelmérést végzünk. Igény esetén árajánlatot is készítünk 10.000 Ft ellenében, ami az első kezelés árából levonására kerül.