Állapotfelmérés

Állapotfelméréssel feltérképezhető fogainak állapota, így megelőzhetők a későbbi komoly beavatkozások.

allapotfelmeres.jpg

Félévente ajánlott ellátogatni a fogorvoshoz

A fogazat elváltozásai nem egyik napról a másikra alakulnak ki. Általában évek kellenek ahhoz, hogy egy fogszuvasodás kialakuljon. A kezdeti stádiumban lévő fogszuvasodást nehéz észrevenni, azonban, ha félévente eljár fogorvosához, aki minden egyes fogazati elváltozást dokumentál és diagnosztizál már ilyen korai fázisban kezelhető a fogszuvasodás. Így sokkal több fogszövet marad, kisebb tömést kell csak készíteni.

Félévente ajánlott a fogkő eltávolítása

A fogkő a nyál összetétele miatt alakul ki, a plakk mineralizációja útján. Egyes embereknél gyorsabban, másoknál lassabban alakul ki, de a fél éves eltávolítása mindenkinek ajánlott. Fogkőeltávolítás során a fogorvos is képes alaposan felmérni a fogazat státuszát és ez alapján tanácsot adni a páciensnek a szájhigiene fenntartására.

Megelőzni jobb, mint utólag kezelni

Sokkal kevesebb problémája lesz később a fogaival, ha megelőzi a problémát. A legtöbb rendelőben ingyenes az állapotfelmérés, így egy gyors találkozó erejéig bárki ellátogathat fogorvosához. Állapotfelmérés során lehetőség van árajánlat kérésére, így könnyebben bele tudja kalkulálni a fogászati ellátást a költségvetésébe.