1053 Budapest, Kecskeméti u. 2.

Bejelentkezés
+36-70-464-6393

Hétfő - Péntek
8:00 - 20:00

A fogkő eltávolítás nem csak esztétikailag fontos, hanem fogak megóvása miatt is.

 
A fogkő megértéséhez szükséges a plakk fogalmának megértése
 
A plakk a fogak, a fogpótlások felszínén kialakuló puha, amorf felrakódás, amelyet még fogmosással eltávolíthatunk. Azonban  a plakk nyál hatására képes mineralizációra, így kemény, a fogakhoz szorosan tapadó, mechanikai súrolással sem eltávolítható fogkő alakul ki.
 

A fogkő az íny gyulladását, vérzését okozza

Hajlamosíthat fogágybetegség kialakulására, ezért mindenféleképpen ajánlott fél évente ellátogatni a fogorvosához, és eltávolítatni a fogkövet. A kezeletlen fogkő az íny és a fog közé is beterjedhet, ilyenkor hagyományos módszerekkel nem távolíthatók el, csak érzéstelenítés mellett, kürettálással. Ez már egy invazívabb módszer, jobban megterheli a szervezetet, ezért nagyon fontos a megelőzése.

A fogkőeltávolításhoz nem szükséges érzéstelenítés

A fogkő eltávolítása ultrahangos depurátorral történik. Ez az eszköz magas frekvenciás hangrezgést hoz létre, az így keletkező légbuborékok zúzzák szét a fogköveket. A zománcot egyáltalán nem károsítja. Hasznlálata pacemakeres páciensek esetén nem ajánlott.

Erősen elszíneződőtt fogakat érdemes fogkőeltávolítás után fogászati homokfúvóval kezelni

Homokfúvóval az elszíneződött fogakat egyszerűen tudják tisztítani, működése révén gyorsan eltávolíthatóak ezek a foltok. Használatával több árnyalattal tudják fehéríteni a fogakat. Ajánlott kezelési forma erős dohányosoknak, valamint kávé fogyasztóknak. A hagyományos fogkőeltávolítás általában nem tartalmazza a kezelés árát.

Jó, ha tudja

A fogkőképződés mértéke minden embernél eltérő. Fogorvosok azt ajánlják, hogy félévente látogasson el fogkőeltávolításra és ellenőrzésre. Így a szuvasodásokat már a kezdeti stádiumban kezelni lehet.