1053 Budapest, Kecskeméti u. 2.

Bejelentkezés
+36-70-464-6393

Hétfő - Péntek
8:00 - 20:00

Fogszínű, esztétikus, fehér tömés, azaz a kompozit tömés

A legmodernebb tömőanyag a fényre kötő (foto-polimerizációs) kompozit, amellyel tökéletes mechanikai és esztétikai hatás érhető el. A tömőanyag minden rendelőben rendelkezésre áll több színben is, amelyet a fogorvos fogszínkulcs segítségével válszt ki.

Total bonding technika

Korábbi tömőanyagok (amalgám) nem kötöttek kémiai módon a fogszövethez, ezért több foganyagot kellett eltávolítani ahhoz, hogy megfelelő mechanikai rögzülést érjenek el. A total bonding rendszer segítségével erős rögzülést lehet elérni, a fogorvosnak így csak a szuvasságot kell eltávolítani, nem kell ép fogszövetet feláldozni a mechanikai cálok elérésére.

Mind a frontfogak, mind a hátsó fogak esetén alkalmazhatóak

Kopásállósága, és szilárdsága miatt ma már rágófogak helyreállítására is tökéletesen használhatóak. Keménysége nagyjából megegyezik a zománc keménységével.

A tömőanyag puha, fény hatására keményedik meg

Megfelelő előkészítés után a fogorvos rétegenként építi vissza a hiányzó fogrészeket. A kémiai kötés eléréséhez UV lámpa segítségével 450 nanométeres fényt használnak, amely a puha kompozit töltőanyagot megkeményíti. A megvilágítás 15-20 másodpercig tart, a végeredmény pedig fogszövet keménységű anyag.

Kompozittömés készítésének menete

Fog vizsgálata, érzéstelenítése.
Teljes érzéstelenségben a fogszuvasodás eltávolítása, az üreg előkészítése fogtöméshez.
Fogfelszínek kezelése kondícionálóval, majd előkészítése ragasztó anyaggal (úgynevezett bond-al), ebben a fázisban már fotopolimerizációs kék fénnyel világítják.
Tömőanyaggal felépítik a fog eredeti struktúráját. Az anyagot rétegenként kék fénnyel világítják.
Végül polírozzák, fényesítik.