1053 Budapest, Kecskeméti u. 2.

Bejelentkezés
+36-70-464-6393

Hétfő - Péntek
8:00 - 20:00

Ellenállnak a rágóerőnek

Ez egy elsődlegesen használt korona típus, mivel erős, esztétikusan leplezhető, valamint ritkán allergizál.
A fogászatban leggyakrabban használt rögzített pótlás típus. Ez az elsődlegesen használt korona típus, mivel erős, esztétikusan leplezhető, valamint ritkán allergizál. Elég erősek, hogy ellenáljanak a rágóerőnek, ezért rágózónában is használhatóak. Ma már nem használunk nikkel tartalmú fémet a vázhoz, csak kobalt-krómból készítjük. Szóba jöhetnek különböző aranytartalmú nemes- és félnemes ötvözetek is.

Bármilyen fogszínnel leplezhetőek

A fehér színnek nagyon sok árnyalata van, az eszkimók körülbelül 50 különböző fehér árnyalatot különböztetnek meg. A fogászatban nagyjából 10-15 fogszínt alkalmaznak napi szinten. Egy fogon belül is több színt építenek fel, általában a fognyak sárgább, az éli szín pedig egy picit transzlucensebb (könnyebben átjárható a fénynek). Ezeket a színeket a technikus építi fel rétegenként.

A legolcsóbb koronatípus

Áruk mindenféleképpen a legmegfelelőbb. Hátrányuk lehet, hogy erős nappali fényben nem adják vissza a frontfogak eredeti áttetszőségét, valamint hogy ínyvisszahúzódás esetén a fémszegély kilátszódhat. Ennek kiküszöbölésére rendelőnkben csak vállas előkészítést alkalmazunk.

Fémallergiában szenvedőkenek nem ajánlott, helyette a cirkon illetve a teljes porcelán koronák ajánlottak.